31 січня 2023. 


    Moxa випустила перший у світі промисловий комп’ютер із
IEC 62443-4-2 сертифікацією хост-пристроївня

     Стаття
 

 
 
  Тайбей, Тайвань, 31 січня 2023 р. — З випуском останньої платформи MoxaIndustrialLinux 3 (MIL3) Moxa починає постачати перший у світі хост-пристрій, сертифікований згідно IEC 62443-4-2 — комп’ютери на базі ARM серії UC-8200. ринку. Сертифікація IEC 62443-4-2 гарантує, що 4-сантиметрові ультратонкі комп’ютери UC-8200 забезпечують безпечну платформу Linux, яка об’єднує набір надійних апаратних і програмних функцій для захисту даних і інфраструктури IIoT від кіберзагроз.

«Серія UC-8200 від Moxa, що працює на платформі MIL3,
є першим у світі хост-пристроєм, який пройшов сертифікацію
ISA/IEC 62443-4-2», — сказав Паскаль Лерей, керівник відділу кібербезпеки BureauVeritas (BV), глобального органу сертифікації, який видав сертифікацію ISASecureCSASecurityLevel 2 для промислових комп’ютерів серії UC-8200.

 «Для мене велика честь допомогти Moxa успішно отримати сертифікат IEC 62443-4-2, щоб дати компанії змогу краще розуміти загальні проблеми безпеки та якості розробки продукту через IEC 62443 для підвищення своєї конкурентоспроможності. Універсальні стандарти IEC 62443 для промислового контролю та інформаційної безпеки стали обов'язковими технічними вимогами в багатьох країнах. Крім того, із зростанням попиту на безпеку продукту важливість стандарту IEC 62443-4-2 значно зросла, що призвело до зростання кількості клієнтів, які вимагають від виробників підтвердження рівня безпеки для свого промислового обладнання IoT», — додав Паскаль Лерей.

Платформа з сертифікатом безпеки для ефективної розробки програм

«Комп’ютер із сертифікацією IEC 62443-4-2 серії UC-8200 полегшує власникам активів і системним інтеграторам інтеграцію додатків IIoT, забезпечуючи безпечну платформу, яка вже була протестована та підтверджена», – сказав Джордж І Сяо, менеджер із продукції Moxa. IPC Business. «Без такої сертифікованої платформи власникам активів і системним інтеграторам довелося б витрачати значну кількість часу на тестування та перевірку безпеки обчислювальної платформи та її компонентів перед інтеграцією своїх програм. Цей процес необхідний для забезпечення загальної безпеки системи ІІоТ, але він може зайняти багато часу».

«Комп’ютер серії UC-8200 постачається з посібником із посилення безпеки, який допоможе підтримувати безпеку комп’ютера протягом усього життєвого циклу, від інтеграції та встановлення до експлуатації, обслуговування та виведення з експлуатації. Він також містить утиліту діагностики безпеки, яка дозволяє клієнтам підтвердити, що комп’ютер серії UC-8200 залишається сумісним із IEC 62443-4-2 на етапі інтеграції.

Підвищення операційної стійкості

Оскільки конвергенція OT/IT продовжує розвиватися, потреба в підвищеній безпеці мережі, захисті кінцевих точок, високій надійності та тривалому життєвому циклі стає критичною для розробки промислових систем IoT наступного покоління, які можуть ефективно захищати від кіберзагроз.

Апаратний захист

Комп’ютер серії UC-8200 містить одноразовий програмований запобіжник (OTP) і технологію TrustedPlatformModule (TPM) 2.0 для встановлення апаратного захисту, який забезпечує процес безпечного завантаження та оновлення програмного забезпечення. Це блокує хакерам можливість отримати контроль над пристроєм під час завантаження та запобігає використанню зловмисних оновлень для використання зловмисного програмного забезпечення.

Надійне та швидке відновлення

Доступність пристрою має вирішальне значення в системах промислової автоматизації та керування (IACS). Ось чому MoxaIndustrialLinux 3 (MIL3) оснащено утилітами швидкого резервного копіювання та відновлення, а також функціями автоматичного відновлення системи на основі накладеної архітектури файлової системи. Це допомагає скоротити час простою в разі порушення безпеки, збою процесу та пошкодження файлу, наприклад відключення електроенергії під час критичного оновлення.

Надійне підключення та керування мережею

MCM (Moxa Connect Manager) легко оптимізує доступність мереж LAN і WAN шляхом автоматичного перемикання між підключеннями Ethernet, Wi-Fi і LTE, що може мінімізувати час простою, викликаний недоступністю мережі або атаками DOS.

Покращена довгострокова підтримка

Moxa надає довгострокову післяпродажну підтримку та дистрибутиви на основі Debian із 10-річним життєвим циклом для підтримки систем, оснащених UC-8200, включаючи патчі безпеки, виправлення помилок та доступ до групи реагування на інциденти безпеки продуктів Moxa (PSIRT), яка використовує проактивний підхід для захисту продуктів Moxa від уразливостей кібербезпеки та ефективного пом’якшення та управління ризиками безпеки.

Особливості серії UC-8200

• Розроблено відповідно до стандарту IEC 62443-4-1 і сумісності зі стандартом IEC 62443-4-2 рівня безпеки промислової кібербезпеки 2

• Діагностичний інструмент, сумісний зі стандартом IEC 62443-4-2, і посібник із посилення безпеки

• Автоматичне перемикання збоїв між підключеннями Wi-Fi, стільниковим зв’язком і Ethernet для надійності та високої доступності

• Автоматичне перемикання системи після відмови для відновлення системи та резервного копіювання файлів

TPM 2.0 для кореневої автентифікації довіри, щоб запобігти проникненню зловмисного програмного забезпечення або підробці

• Система виявлення вторгнень (HIDS) і моніторинг безпеки мережі

• Додатковий вбудований стільниковий зв'язок і додатковий слот MiniPCIExpress (mPCIe) для модулів Wi-Fi

Moxa Industrial Linux 3 з 10-річною довгостроковою підтримкою

Щоб отримати інформацію про продукт і технічні характеристики промислового комп’ютера серії UC-8200 і MIL3, відвідайте сторінки продукту:
 

   - UC-8200 Серія:
   http://www.ukr.moxa.com.ua/product/uc/moxa_UC-8200.htm
   - MIL3
:
   https://www.moxa.com/en/products/industrial-computing/system-software/moxa-industrial-linux

 

Moxa Inc.

Moxa є лідером у галузі підключення краєвого обладнання, промислових обчислень і рішень мережевої інфраструктури для забезпечення можливості підключення до промислового Інтернету речей. Маючи більш ніж 35-річний досвід роботи в галузі, компанія Moxa підключила понад 94 мільйонів пристроїв по всьому світу і має мережу розподілу та обслуговування клієнтів у більш ніж 80 країнах.
 
Продаж продукції MOXA в Україні : 
Київ: Тел. -  38 (044)
277-10-71, 277-10-72. E-mail sales@moxa.com.ua
Підтримка продукції MOXA в Україні - Телефон - 38 (044) 277-10-73, E-mail support@moxa.com.ua.
Copyright © 2019 Moxa Inc & Vector Kyiv. All rights reserved.
Переклад компанії "Вектор " Київ - прем'єр дистриб'ютора MOXA в Україні.
Передрук і відтворення будь-яких фрагментів даної розсилки тільки з дозволу компанії "Вектор"