Травень 2020


Травень 2020
Moxa Сonnection


Дайте нове життя Вашим застарілим пристроям з послідовним інтерфейсом

Дайте нове життя Вашим застарілим пристроям з послідовним інтерфейсом

  Немає необхідності прощатися зі всіма відданими застарілими пристроями, щоб перетворити існуючу систему промислової автоматизації в сучасну програму IIoT. Незважаючи на те, що застарілі пристрої у Ваших промислових системах можуть бути старшими за більшість мобільних телефонів або ноутбуків, які використовуються сьогодні, вони продовжують виконувати цінні цілі і часто є занадто дорогими для їх заміни. Однак програми IIoT часто користуються перевагою систем контролю та збору даних (SCADA), які використовують Інтернет-протокол (IP) для зв'язку через мережі Ethernet. З іншого боку, Ваші застарілі пристрої, швидше за все, використовують послідовну комунікацію з протоколами fieldbus, які сильно відрізняються від IP-комунікацій. Тож як Ви з'єднуєте застарілі послідовні пристрої з EAD-мережевими системами SCADA, коли вони не можуть спілкуватися між собою?

  Заміна всіх попередніх серійних пристроїв на новіші Ethernet-пристрої очевидно вирішить проблему зв'язку. Але модернізація всього обладнання також буде дорогою та руйнівною. Наприклад, заміна серійного верстата з ЧПУ є надзвичайно дорогою і потребує величезної частини з бюджету більшості підприємств. Крім того, у серійних пристроїв є свої переваги. Наприклад, лічильники потужності RS-485 можуть здійснювати багатопроменевий зв’язок, що робить проводку легкою та ефективною. Додавання послідовних до Ethernet рішень між Вашими послідовними пристроями та системами на базі IP може допомогти Вам заощадити витрати та зусилля, а також дозволить насолоджуватися як простотою послідовного зв’язку, так і перевагами Ethernet. У цій статті ми покажемо Вам, як вибрати рішення серійного доступу до Ethernet, яке найкраще підходить для Вас.

Основні критерії вибору серверів послідовних пристроїв

  
Якщо Вам потрібно підключити власні послідовні пристрої через IP-мережі, сервери послідовних пристроїв можуть забезпечити простий міст між застарілими послідовними пристроями та сучасними системами зв'язку. Однак, не маючи достатнього знання про те, як працюють сервери серійних пристроїв, Ви можете витрачання зайвий витрат час і сили. Ось три ключові критерії, які слід пам’ятати, вибираючи сервер послідовних пристроїв.




  Розрахуйте кожен крок

   Порівнюючи повну заміну всіх своїх працьовитих застарілих пристроїв, навчитися користуватися та розгортати сервери послідовних пристроїв може бути легким вітром. Однак включення десятків серверів послідовних пристроїв також може зайняти багато часу і зусиль, щоб зробити вручну незліченну кількість налаштувань. Незалежно від того, чи налаштовуєте Ви IP-адреси для кожного із своїх серверів послідовних пристроїв, налаштовуєте віртуальні порти послідовного (COM) або оновлюєте параметри послідовних та Ethernet портів, конфігурації сервера послідовних пристроїв можуть бути болісними, якщо у Вас немає чітких інструкцій чи розумної утиліти яка допоможе пройти Вам через усі кроки. Розчарування може навіть перерости у фазу операцій, коли Вам потрібно керувати або підтримувати десятки пристроїв.

   Вибираючи сервер послідовних пристроїв, перевірте, чи є зручна веб-консоль чи утиліта для спрощення налаштування та управління. Не забувайте про цю функцію, оскільки буде лише більше польових пристроїв, які потрібно підключити по мірі дозрівання мережі. Повторення процесів конфігурації збільшує навантаження на управління пристроєм.

Захист ваших мереж у зв’язаному світі

  Раніше промислова автоматизація вимагала лише підключення обмеженої кількості польових пристроїв у межах невеликої, незалежної та приватної мережі. Однак в епоху IIoT промислові програми вимагають підключення більшої кількості польових пристроїв через загальнодоступні мережі, які дозволяють інженерам ОТ та ІТ отримати доступ до польових даних. Підвищення доступності Ваших польових пристроїв до зовнішнього світу дає безліч переваг, але також піддає Ваші мережі новим ризикам безпеки. Без належного захисту Ваші програми можуть бути надзвичайно вразливими. Люди можуть отримати доступ до Вашої програми через незліченну кількість вхідних точок, включаючи Ваші сервери послідовних пристроїв.


Переконайтесь, що обраний Вами сервер послідовних пристроїв має достатню функцію захисту, щоб захистити Ваші дані. Використання надійних паролів для входу або створення білого списку - це найпростіші способи обмежити доступ до серверів серійних пристроїв авторизованим персоналом. Закриття невикористаних портів на серверах послідовних пристроїв також може бути ефективним способом блокувати непотрібні входи, які можна використовувати. Під час передачі даних, використовуючи захищений протокол, наприклад HTTPS, може також мінімізувати небажаний доступ до Ваших польових даних.


  Не забудьте перше "І" в "IIoT"

   Ви все ще використовуєте комерційні сервери послідовних пристроїв для промислових застосувань? Комерційні сервери послідовних пристроїв можуть здатися адекватними, якщо Ви користуєтесь ними певний час або потрібно лише підключити кілька польових пристроїв. Але якщо мова йде про проекти IIoT, які потребують підключення великої кількості польових пристроїв та передачі критичних польових даних вчасно, Вам слід переглянути підхід. Вибираючи сервер послідовних пристроїв, здатний витримати суворі умови, такі як екстремальні температури або високі електромагнітні перешкоди, можна звести до мінімуму шанси втрати даних внаслідок відключення сервера послідовних пристроїв.

Використання вищевказаних критеріїв для оцінки параметрів сервера послідовних пристроїв допоможе Вам знайти правильне рішення для Ваших промислових застосувань. Наприклад, сервери послідовних пристроїв Moxa NPort розроблені з простими у використанні, безпечними та надійними функціями, ідеальними для підключення польових пристроїв у додатках IIoT.
 
Продаж продукції MOXA в Україні : 
Київ: Тел. -  38 (044)
277-10-71, 277-10-72. E-mail sales@moxa.com.ua
Підтримка продукції MOXA в Україні - Телефон - 38 (044) 277-10-73, E-mail support@moxa.com.ua.
Copyright © 2020 Moxa Inc & Vector Kyiv. All rights reserved.
Переклад компанії "Вектор " Київ - прем'єр дистриб'ютора MOXA в Україні.
Передрук і відтворення будь-яких фрагментів даної розсилки тільки з дозволу компанії "Вектор"