16 серпня 2019


Серпень 2019
  П'ять міркувань при виборі бездротового комп'ютера для ваших програм IIoT

   Промислові комп'ютери з достатньою потужністю обробки та безліччю варіантів підключення можуть бути ідеальними шлюзами IIoT для збору та передачі даних. Однак у галузях, що покладаються на розподілене збирання даних у віддалених районах, таких як управління енергією, водою та стоками, нафтою та газом та комунальними послугами, проводова інфраструктура часто бракує або недоцільна. Хоча бездротові комп'ютери пропонують ідеальне рішення для цих додатків, кожен сценарій має різні вимоги до відстані зв'язку, швидкості передачі, пропускної здатності, енергоспоживання, витрат тощо. Вибір найкращого бездротового комп’ютера для вашої програми вимагає врахування цих факторів та притаманних їм компромісів.

Обсяг даних
  Обсяг даних, що збираються, обробляються та передаються, а також частота передачі крайових даних додаткам у хмарі повинна визначати обраний вами комп'ютер. Кілька інтерфейсів підключення, які підтримують передачу даних з високою пропускною здатністю, спрощують отримання даних та пришвидшують передачу даних. Інші важливі міркування - це витрати на пропускну здатність для передачі даних та чутливість даних.

Інфраструктура мережі
   Незалежно від того, чи ви вирішили побудувати власну мережу або використовувати існуючу мережу від місцевого оператора, залежить від початкових платежів за налаштування, необхідних тарифних даних та загальної вартості володіння. Нові опції мобільного зв’язку, такі як LTE-M та NB-IoT, ще не розгорнуті у всіх країнах. Отже, важливо проконсультуватися з оператором про наявність їх.

Споживання енергії
  
Виберіть рішення, яке найкраще відповідає вашому бюджету на електроенергію. Наприклад, енергетичні рішення Wi-Fi не дуже підходять для програм, які покладаються на сонячну енергію або батареї. Такі технології, як широкополосна мережа малої потужності (LPWAN) та пристрої малої потужності, включаючи комп’ютери, можуть різко знизити ваші енерговитрати та допомогти досягти ваших цілей енергоспоживання.

Роумінг
   Уважно подумайте, чи потрібні ваші польові пристрої мобільним зв’язком на всьому веб-сайті програми. Наприклад, для збору даних для автомобільних додатків у інтелектуальних системах транспортування потрібна стільникова зв’язок із можливістю відключення з'єднання для безперебійного роумінгу кінцевих пристроїв, встановлених на рухомих транспортних засобах.

Надлишок та надійність з'єднання
  
Для забезпечення надійності та доступності вам може знадобитися резервування подвійної SIM-карти або більше однієї бездротової технології, наприклад, відключення Wi-Fi LTE. Крім того, для забезпечення надійного підключення до Wi-Fi або LTE у зовнішніх або жорстких умовах важливо вибрати пристрій, який може надійно працювати в широкому діапазоні робочих температур, наприклад від -40 до 75 ° C (від -40 до 167 ° F).

   Порівняння бездротових технологій, що керують підключенням IIoT


Електрокомунікаційне підприємство попросило розумне рішення для вимірювання, щоб точно виміряти та виставити рахунок споживання електроенергії для домогосподарств у середніх містах. Через малий об'єм даних та низьку частоту передачі (приблизно один раз на день) компанія бажала рішення широкоположної мережі малої потужності (LPWAN) замість того, щоб використовувати далекобійну (LoRa) або іншу неліцензовану технологію, яка вимагала б компанія створила власну бездротову інфраструктуру.

  Оскільки місцевий мобільний оператор ще не підтримував послугу NB-IoT, був встановлений промисловий шлюз IoT, UC-2116, який постачається із вбудованою комунікаційною технологією LTE Cat M1. Окрім забезпечення зв'язку NB-IoT та LTE Cat M1 через LPWAN, UC-2116 також підтримує зміни конфігурації, якщо місцевий провайдер вирішить підтримати NB-IoT в дорозі, тим самим зменшивши майбутні витрати. Крім того, шлюз IIoT також підтримує широкий діапазон робочих температур від -40 до 75 ° C (-40 до 167 ° F), що робить його ідеальним вибором для використання у розумних лічильниках, які розміщуються на вулиці.

   Прості у використанні, надійні та інтелектуальні рішення для підключення Moxa підключають мільйони крайових пристроїв до широкого спектру програм IIoT, щоб без особливих зусиль доносити дані з краю до хмари.


Moxa

Moxa є лідером у галузі підключення краєвого обладнання, промислових обчислень і рішень мережевої інфраструктури для забезпечення можливості підключення до промислового Інтернету речей. Маючи більш ніж 30-річний досвід роботи в галузі, компанія Moxa підключила понад 57 мільйонів пристроїв по всьому світу і має мережу розподілу та обслуговування клієнтів у більш ніж 70 країнах.

Продаж продукції MOXA в Україні : 
Київ: Тел. -  38 (044)
277-10-71, 277-10-72. E-mail sales@moxa.com.ua
Підтримка продукції MOXA в Україні - Телефон - 38 (044) 277-10-73, E-mail support@moxa.com.ua.
Copyright © 2019 Moxa Inc & Vector Kyiv. All rights reserved.
Переклад компанії "Вектор " Київ - прем'єр дистриб'ютора MOXA в Україні.
Передрук і відтворення будь-яких фрагментів даної розсилки тільки з дозволу компанії "Вектор"