31 серпня 2016


Спрощення інтеграції пристроїв з послідовним інтерфейсом МОХА при розгортанні промислових IoT


Прес-реліз

   Taipei, Taiwan, серпень 2016 - Концепція інтернет речей (Internet of Things, IoT) - концепція обчислювальної мережі фізичних об'єктів («речей»), яка впроваджується в споживчі товари, здатна змінити і нове промислове обладнання. Ця концепція не відкидає вже існуюче обладнання, а навпаки зберігає його, роблячи акцент на більш розумне використання існуючих активів, щоб підключити їх до потенціалу IIoT. Такі фактори, як довговічність пристроїв, простота serial-Ethernet з'єднання, а також їх невисока вартість дозволяють використовувати serial-Ethernet і в IIoT концепції. 

Проблеми під'єднанням RS-232/422/485 пристроїв до IIoT

  Для підключення застарілих пристроїв з послідовним (serial) інтерфейсом до Ethernet можуть бути використані конвертори serial-Ethernet або звані сервери доступу для пристроїв з послідовним інтерфейсом. Необхідно враховувати деякі фактори, коли сервери послідовних пристроїв використовуються для підтримки IIoT в хмарних додатках. Наприклад, можливе опитування пристроїв відразу кількома додатками, що часто зустрічається в IIoT. SCADA система і додатки з хмари можуть одночасно видати команди пристрою з послідовним інтерфейсом через сервер доступу. Крім того, більшість пристроїв з послідовним інтерфейсом використовують власні протоколи, що потребують знаходження правильного рішення для перетворення послідовних даних в Ethernet пакети. Велика кількість пристроїв з послідовним інтерфейсом, підключених в одну мережу, використовується в більшості IIoT додатках - такі х'єднання потребують великого числа ресурсів як в диспетчерських додатках, так і хмарних рішеннях.

Режими роботи NPort спрощують комунікації пристроїв з послідовним інтерфейсом
  Сервери пристроїв з послідовним інтерфейсом серії МОХА NPort підтримують функцію команда-за-командою (command-by-command) для IIoT додатків з декількома джерелами опитування на основі логіки перший прийшов - перший обслужився (FIFO). Тільки перший запит буде відправлений до пристроїв з послідовним інтерфейсом, а інші будуть очікувати в FIFO черги. Без використання FIFO потрібен був би додатковий шлюз IoT, який би підтримував кілька одночасних опитувань. Серія NPort також має функцію послідовного тунелювання для обробки стандартів (Modbus / DNP3) і пропрієтарні протоколи для роботи з застарілим обладнанням. Крім того, все більше число з'єднань потребує більшої пропускної здатності. Проте, сервери пристроїв з послідовним інтерфейсом МОХА NPort мають функцію обробки смарт-з'єднань, яка автоматично підключає або відключає TCP з'єднання, коли передача даних завершується. NPort закриває з'єднання, щоб зберегти необхідну пропускну здатність.

  Детальніше про сервери пристроїв з послідовним інтерфейсом МОХА NPort можна прочитати ->
  http://www.ukr.moxa.com.ua/menu_2005/se/men_se_serv_all.htm

 

 Постійна адреса цієї сторінки:
   http://www.ukr.moxa.com.ua/2016/News/New-moxa_Serial_Devices.htm

Продаж продукції MOXA в Україні : 
Київ: Тел. -  38 (044)
277-10-71, 277-10-72. E-mail sales@moxa.com.ua  
Підтримка продукції MOXA в Україні - Телефон - 38 (044) 277-10-73, E-mail support@moxa.com.ua.
Copyright © 2017 Moxa Inc & Vector Kyiv. All rights reserved.
Переклад компанії "Вектор " Київ - прем'єр дистриб'ютора MOXA в Україні.
Передрук і відтворення будь-яких фрагментів даної розсилки тільки з дозволу компанії "Вектор".